Hotel Bartan

Przywitaj Nowy Rok w Hotelu Bartan na Wyspie Sobieszewskiej. Zapraszamy na biesiadę szlachecką inspirowaną Panem Tadeuszem z wyśmienitym menu, Open Barem i najlepszą muzyką!

Podczas całego wieczoru o podniebienia naszych gości dbać będzie zespół profesjonalistów z Szefem Kuchni Sławomirem Sieg na czele. Do tego wyborne alkohole i napoje w formie Open Baru. Nowy Rok 2019 powitamy pokazem fajerwerków oraz lampką schłodzonego wina musującego. Start godz. 20:00, zakończenie: 4:00.

Cena zaproszenia: 329 zł od osoby

UCZTA SYLWESTROWA

  • Powitalny trunek: Kunszt tradycji od pokoleń - Soplica Śliwkowa
  • Kolacja 4-daniowa serwowana
    • Przystawka: Tradycyjny befsztyk tatarski z marynowanym sało i sardynką
    • Zupa: Kontuz z pierożkami nadziewanymi dziką kaczką
    • Danie główne: Gęsina po litewsku na prażonej białej kaszy z musem z pieczonej pietruszki oraz śliwką i dynią
    • Deser: Deser Zosieńki
  • Open Bar
    • Wyborne wódki: Pan Tadeusz, Soplica, Luksusowa, whisky, giny, wina białe i czerwone: Chillan, piwa regionalne - bez ograniczeń
    • Napoje zimne i gorące - bez ograniczeń
    • Kieliszek wina musującego o północy
  • Bufet przekąskowy
    • Rolada z kaczki Protazego
    • Pstrąg na warzywach Sędziego
    • Śledzie po wileńsku
    • Zimne nóżki i ozorki w galarecie po litewsku
    • Pasztet z fasoli Gerwazego
    • Ryby wędzone dymem jałowcowym: jesiotr, pstrąg, łosoś
    • Frykasy Podkomorzego: polędwiczki, schaby, karkówki, szynki, kiełbasy, krupnioki
    • Sałatka z wołowiną i marynowaną gruszką
    • Sałatka z liśćmi szpinaku z owocami, czerwonym pieprzem i sosem miodowo-jabłkowym
    • Sałatka z pieczonym burakiem, marynowaną dynią, kozim serem i orzechami
    • Marynaty ze szlacheckiego kredensu
  • Bufet słodki
    • Ciasta kremowe, parzone i drożdżowe: Piernik litewski z kremem rumowym, Sernik wileński, Eklerki Radziwiłła, Kugle Hetmana, Torciki litewskie
    • Jabłka pieczone z żurawiną 
  • Po północy
    • Barszcz hetmański z suszonymi grzybami i dziczyzną
  • Dodatkowy alkohol dostępny w promocyjnych cenach

Informacje i rezerwacje

Kierownik Gastronomii
tel. (58) 323 99 08, 602 651 157
e-mail catering@hotelbartan.pl

Formularz kontaktowy

* Pola oznaczone gwiazdką są obowiązkowe.

Newsletter

Zobacz nasze oferty specjalne

Catering wigilijny - Potrawy wigilijne na zamówienie

Catering Wigilijny 2018 - Gdańsk i okolice. Zamów Święta do domu! Oferta Dobrej Kuchni na okres wigilijno - świąteczny.

Catering wigilijny - Potrawy wigilijne na zamówienie

już od 3,90 zł /porcja
Zobacz Ofertę
Wigilie firmowe - Spotkania świąteczne dla firm

Zapraszamy Państwa do organizacji firmowego spotkania świątecznego w Restauracji Bursztynowej w Hotelu Bartan w Gdańsku lub w siedzibie Państwa Firmy. Gwarantujemy najwyższy poziom świadczonych przez nas usług cateringowych.

Wigilie firmowe - Spotkania świąteczne dla firm

już od 49 zł /os. netto
Zobacz Ofertę
Sylwestrowa Biesiada Szlachecka - Sylwester 2018/2019

Przywitaj Nowy Rok w Hotelu Bartan na Wyspie Sobieszewskiej. Zapraszamy na biesiadę szlachecką inspirowaną Panem Tadeuszem z wyśmienitym menu, Open Barem i najlepszą muzyką!

Sylwestrowa Biesiada Szlachecka - Sylwester 2018/2019

już od 329 zł /os.
Zobacz Ofertę
Więcej ofert

Zapisz się do newslettera

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij